Skip to main content
Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert
Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

Spaghetti met zelfgemaakte kaassaus van camembert

met broccoli, courgette en rode ui

4.0
(188)

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat spaghetti

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Camembert

40 g

Grated mature cheese

100 g

Broccoli

½ piece

Red onion

¼ piece

Courgette

1 pinch

Nutmeg

½ piece

Garlic

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories973 kcal
Energy (kJ)4073 kJ
Fat58 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein34.2 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large Bowl
Grater
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta, gebruik een pan waar hierna ook een kom op past (zie Tip). Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

Tip: Je maakt de kaassaus au bain marie. Hiervoor is het belangrijk dat de kom groter is dan de pan, zodat de kom op de pan staat en niet het kokende water raakt.

Groenten roosteren
2

Meng in een kom de rode ui, broccoli en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kaassaus maken
3

Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de kookroom, de geraspte kaas en de camembert toe aan een kom die groter is dan de pan van de pasta (zie Tip 1). Plaats de kom op de pan met pasta en laat smelten, dit duurt ongeveer 8 - 10 minuten (zie Tip 2). Blijf goed roeren.

Tip: Tip 1: Heb je geen kom die op de pan past? Maak dan de saus in een wok of hapjespan op laag vuur. Tip 2: Verlaag het vuur van de pan met pasta zodat het water niet overkookt, maar zorg dat de pasta wel blijft koken.

Mengen
4

Rasp ondertussen nootmuskaat naar smaak. Haal de kom van de pan en breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de pasta uit de pan en voeg rechtstreeks toe aan de kom met kaassaus. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus droog lijkt.

Afwerken
5

Meng terwijl de kaas smelt de knoflook, de verse kruiden en 1 el extra vierge olijfolie per persoon in een hoge kom. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat net voor serveren.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt de kruidenolie ook zelf maken door de knoflook en verse kruiden fijn te snijden en te mengen met olijfolie.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes