Skip to main content
Spaghetti met romige saus en ontbijtspek
Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

Spaghetti met romige saus en ontbijtspek

met gesmoorde prei en courgette

3.3
(580)

Bij deze spaghetti alla carbonara geen gebrek aan groenten! Je haalt per portie maar liefst 80% van de ADH groente.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

2 slice

Bacon

90 g

Spaghetti

25 g

Grated Pecorino DOP

1 piece

Egg

75 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories917 kcal
Energy (kJ)3899 kJ
Fat51 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate78 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Whisk
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Was de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de courgette in dunne plakken. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.

Mengen
2

Voeg 1 ei per persoon en de kookroom toe aan een kom en klop los met een garde. Meng de geraspte pecorino erdoorheen en voeg peper en zout toe.

Bakken en koken
3

Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak het ontbijtspek op hoog vuur in 4 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en ga direct door naar de volgende stap.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3 voor dit gerecht. Gebruik eventueel ook de helft van de saus en ontbijtspek. Met de overige spaghetti, saus en spek kun je de volgende dag een lekkere lunchpasta maken met wat extra groenten naar keuze.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan van het ontbijtspek. Voeg de prei, courgette en knoflook toe. Draai het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Blus af met 2 el water per persoon smoor, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur. Haal het deksel van de pan en verwarm nog 2 minuten zodat het vocht verdampt.

Verwarmen
5

Voeg de spaghetti toe aan het groentemengsel. Verhoog het vuur, voeg het eimengsel toe en roer goed. Verwarm nog 1 - 2 minuten goed door, of totdat het eimengsel begint te stollen.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en verkuimel het ontbijtspek erover.

Tip: Door voldoende groente te eten, verlaag je het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groenten. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes