Skip to main content
Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof
Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof

Schelvisfilet met Mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

4.2
(296)

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Bell pepper

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

200 g

Baby potatoes

1 piece

Fillet of haddock

15 g

Leccino olives

4 milliliters

Olive oil with balsamic vinegar

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories585 kcal
Energy (kJ)2450 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate55 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 5 keer de ADH vitamine C bevat?

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika en rode ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

Vis bakken
4

Dep de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken schelvis erbij. Besprenkel de schelvis met de olijfolie met balsamico.

This week's must-try HelloFresh recipes