
Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Bell pepper
½ piece
Romano pepper
1 piece
Garlic
200 g
Baby potatoes
1 piece
Fillet of haddock
15 g
Leccino olives
4 milliliters
Olive oil with balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 5 keer de ADH vitamine C bevat?

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika en rode ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

Dep de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken schelvis erbij. Besprenkel de schelvis met de olijfolie met balsamico.