Skip to main content
Salade met buffelmozzarella en serranoham

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

4.4
(257)

Van de romige, zachte smaak van de buffelmozzarella tot de krokante kappertjes: dit gerecht is een feestje voor de smaakpapillen. De druiven krijgen door het roosteren een intens zoete smaak, lekker in combinatie met de zoute serranoham en romige buffelmozzarella. Je frituurt de kappertjes in een laagje hete olie, die zo een krokante, zoute topping voor de salade

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Noten
Ei
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Venkel

5 leaves

Verse munt

(May be present: Selderij)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

125 g

Pitloze blauwe druiven

1 unit

Baguette

(Contains: Gluten)

10 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 g

Kappertjes

40 g

Gemengde sla

40 g

Serranoham

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olijfolie

4 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4720 kJ
Calories1128 kcal
Fat63 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate98 g
Sugar28.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Slotted Spoon
Saucepan
Tall-Sided Pan
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Venkel schaven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de stengels van de venkel en snijd eventueel loof klein. Snijd de venkel vervolgens vanaf de bovenkant in kwarten en laat de harde kern zitten. Schaaf de kwarten venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes, vanaf de smalle stengelkant. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

Roosteren en bakken
2

Laat de blauwe druiven aan de tak en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Rooster 15 – 20 minuten in de oven. Leg de demi-baguette ernaast en bak de laatste 7 – 9 minuten mee. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, totdat ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart

Kappertjes frituren
3

Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een kleine steelpan op hoog vuur en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de kappertjes voorzichtig toe aan de pan en frituur ze 5 – 7 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Crostini maken
4

Snijd ondertussen de afgebakken demi-baguette in dunne plakken en wrijf de plakken in met de overige olijfolie en zout. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak plakken 5 – 7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

Borden opmaken
5

Klop ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, peper en zout met een garde tot een vinaigrette tt. Voeg de gemengde sla en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de geroosterde druiven tussen.

Serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de knapperige kappertjes, het eventuele venkelloof, de munt en de walnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes