Skip to main content
Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

Torentje van gegrilde aubergine met truffelolie

met pastinaakpuree, paddestoelen en buffelmozzarella

4.1
(234)

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gerecht waarin groenten de hoofdrol spelen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pastinaak

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Sjalot

50 g

Venkel

5 g

Verse rozemarijn en tijm

½ unit

Aubergine

4 milliliters

Truffelolie

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

150 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)

13 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Walnootstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4203 kJ
Calories1005 kcal
Fat75 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate44 g
Sugar24 g
Dietary Fiber20 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Sautépan or large frying pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de pastinaak 18 - 20 minuten. Giet af en laat uitstomen met deksel.

Snijden
2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in de lengte in zeer dunne reepjes. Houd het eventuele venkelloof apart. Ris de blaadjes van de takjes van de rozemarijn en tijm. Hak de rozemarijn fijn en bewaar apart van de tijm.

Aubergine bakken
3

Snijd de auberine in ronde plakken van 1 - 2 cm dik. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de truffelolie in een kleine kom. Smeer beide kanten van de plakken in met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 16 minuten in de oven. Scheur de mozzarella boven de aubergine en bak nog 2 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten is.

Groenten bakken
4

Verhit in een hapjespan of grote koekenpan 1 el roomboter per persoon. Voeg de knoflook, sjalot en venkel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, rozemarijn en de bospaddenstoelenpesto toe en bak nog 7 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de pastinaak tot een puree met een aardappelstamper. Voeg 1 el roomboter per persoon, de pecorino en de tijm toe. Voeg een scheutje melk toe aan de puree om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg op elk bord drie plakken aubergine. Bedek iedere plak met pastinaakpuree. Verdeel de groenten over de puree en dek het torentje af met een plak aubergine. Garneer met de walnootstukjes en het eventuele venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes