Skip to main content
Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

met zelfgemaakte kaasstengels

.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Ui

3 teaspoon

Gedroogde tijm

350 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Baguette

(Contains: Gluten)

⅓ unit

Bladerdeeg

(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 unit

Paddenstoelenbouillonblokje

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2130 kJ
Calories509 kcal
Fat20 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate63 g
Sugar5 g
Dietary Fiber8 g
Protein14 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Soep maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Bladerdeegstengels maken
3

Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg. Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien. Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen. Serveer met de kaasstengels en de baguette.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes