.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Ui
3 teaspoon
Gedroogde tijm
350 g
Gemengde gesneden paddenstoelen
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Baguette
(Contains: Gluten)
⅓ unit
Bladerdeeg
(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Paddenstoelenbouillonblokje
2 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl tijm per persoon 2 minuten. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de soeppan. Breng aan de kook en kook 3 minuten. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Gebruik 1/3 deel van het bladerdeeg. Snijd het deeg in twee gelijken helften. Verdeel over de ene helft de belegen geraspte kaas en de overige tijm. Bestrooi met peper en zout. Leg de andere helft erover en druk voorzichtig aan. Snijd het bladerdeeg in repen van 1 cm. Maak daarna de kaasstengels door van elke reep beide uiteinden vast te pakken en het deeg voorzichtig een paar keer om te draaien. Leg de gedraaide kaasstengels op een bakplaat met bakpapier, leg het baguette ernaast en bak beide 13 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de paddenstoelenbouillon over de soepkommen. Serveer met de kaasstengels en de baguette.