Skip to main content
Pompoenlasagne met drie kazen
Pompoenlasagne met drie kazen

Pompoenlasagne met drie kazen

met boerenkool en salade van geroosterde druiven

4.2
(329)

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardige lasagne waarin kaas en groenten de hoofdrol spelen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Flespompoen

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

5 g

Verse dille en krulpeterselie

1 teaspoon

Gemalen venkelzaad

75 g

Gesneden boerenkool

25 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Danablu

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

30 g

Rucola en veldsla

¼ tube

Blauwe druiven, pitloos

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Groentebouillonblokje

¾ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3950 kJ
Calories944 kcal
Fat45 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate94 g
Sugar20 g
Dietary Fiber10 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Stick Blender
High-Sided Bowl
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen open en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in parten, weeg de juiste hoeveelheid af en schil ze. Snijd vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de dille en peterselie grof.

Pompoensaus maken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel. Fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en stoof, afgedekt, 7 minuten op middellaag vuur. Voeg de gekookte pompoenblokjes en sjalot toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Drie-kazensaus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1 tl gemalen venkelzaad per persoon 1 minuut. Voeg de boerenkool en 2 el water per persoon toe en bak 5 minuten. Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en meng er de ricotta, Danablu en de helft van de verse kruiden doorheen. Rasp er de helft van de Parmigiano reggiano overheen. Roer goed totdat de kazen smelten. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.

Lasagne maken
4

Schenk een laagje pompoensaus in de ovenschaal. Bedek met de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel een deel van de boerenkoolvulling over de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje pompoensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, en eindig met een laagje saus. Rasp de overige parmigiano reggiano over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Salade maken
5

Leg de druiven in een ovenschaal. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak de druiven 15 minuten naast de lasagne in de oven. Laat de druiven afkoelen tot serveren. Meng vlak voor serveren in een saladekom de salademix met de geroosterde druiven en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Garneer de lasagne met de overige verse kruiden. Verdeel de lasagne over de borden. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes