Skip to main content

Loin of Beef with Honey-Mustard Sauce

with roasted baby potatoes, grilled little gem & and celeriac mash

Allergens:
Amandelnoten
Noten
Mosterd
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Red onion

5 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten, Noten May be present: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ piece

Ribeye steak

⅓ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

½ tablespoon

Honey

⅓ piece

Celeriac

(Contains: Selderij)

15 g

Mascarpone

1 piece

Little gem

10 g

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Brown sugar

2 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)2846 kJ
Calories680 kcal
Fat32.5 g
Saturated Fat15.7 g
Carbohydrate69.9 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber18 g
Protein17.3 g
Salt1 g
Potassium137.4 mg
Calcium30.7 mg
Iron0.4 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Stick Blender
Grill or Frying Pan
Peeler or Cheese Slicer

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl zout per persoon, de kristalsuiker en de rodewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan op hoog vuur. Bak de runderlende in 6 minuten rondom bruin. Leg het vlees dan in een ovenschaal en zet de koekenpan met bakvet terug op het vuur. Bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 20 tot 25 minuten rosé in de oven.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

4

Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat de kropjes niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.

5

Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een kaasschaaf in dunne flinters.

6

Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

This week's must-try HelloFresh recipes