Skip to main content
Rumpsteak met chimichurri
Rumpsteak met chimichurri

Rumpsteak met chimichurri

met Roseval aardappelen, kastanjechampignons en salade

4.3
(521)
Allergens:
Amandelnoten
Pinda's
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Roseval potatoes

125 g

Chestnut mushrooms

65 g

Red cherry tomatoes

2 piece

Garlic

¼ piece

Green chili pepper

¼ piece

Shallot

4.95 g

Fresh flat leaf parsley & coriander

5 g

Fresh oregano

1 piece

Rump steak

20 g

Arugula

20 g

Salted almonds

(Contains: Amandelnoten, Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories632 kcal
Energy (kJ)2645 kJ
Fat60.8 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate9.1 g
Sugar3.2 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein9.4 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Sautépan or large frying pan
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Roseval bakken
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten op middelhoog vuur, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Chimichurri maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper. Snijd de sjalot, de groene peper en de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn (zie TIP). Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook en peper en zout naar smaak.

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak dan de chimichurri hier in!

Steak bakken
4

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier. Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kastanjechampignons en de overige knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige zwarte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing. Voeg de rucola, de rode cherrytomaten en de amandelen toe en meng goed. Snijd de rumpsteak in plakken.

Serveren
6

Verdeel de rumpsteak over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de roseval aardappelen over de borden. Garneer de rumpsteak en de champignons met 11/2 el chimichurri per persoon en serveer met de mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes