Skip to main content
Rigatonisalade met courgette, cherrytomaten, feta en geroosterde pijnboompitten

Rigatonisalade met courgette, cherrytomaten, feta en geroosterde pijnboompitten

4.2
(287)

Dit is een lekker fris pastagerecht door de tomaat, courgette en feta. Je maakt deze pasta met rigatoni; grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Rigatoni

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

125 g

Rode cherrytomaten

1 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

½ unit

Courgette

1 unit

Knoflookteen

20 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 teaspoon

Paprikapoeder

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3460 kJ
Calories827 kcal
Fat39 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate92 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Pasta koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de rigatoni, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten voorbereiden
2

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie toe aan de saladekom. Snijd de courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

Feta verkruimelen
5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en de overige krulpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes