Skip to main content
Quinoa met kruidige tofu en broccoli
Quinoa met kruidige tofu en broccoli

Quinoa met kruidige tofu en broccoli

4.1
(118)

In dit gerecht bak je de broccoli, hierdoor behoudt deze een heerlijke bite en komt de smaak beter tot zijn recht. Je serveert de maaltijd met een mix van yoghurt en tahin.

Allergens:
Soja
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

250 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

¼ unit

Rode peper

½ unit

Citroen

45 g

Quinoa

½ unit

Gekruide tofublokjes

(Contains: Soja, Tarwe, Selderij)

2 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains: Melk (inclusief lactose), Sesamzaad May be present: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2289 kJ
Calories547 kcal
Fat29 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate35 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber15 g
Protein30 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de quinoa.

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika klein. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.

3

Voeg vervolgens de quinoa toe aan de pan met deksel en kook de quinoa, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de quinoakorrels met een vork los. Laat zonder deksel uitstomen.

Bak de groenten.
4

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, broccoli en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, in 10 - 12 minuten nog iets knapperig. Voeg halverwege de paprika toe en breng op smaak met peper en zout.

Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur.
5

Verhit vervolgens de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de tofu 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de koriander fijn.

6

Voeg 1 el citroenrasp en 1 tl citroensap, de quinoa en tofu toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit al roerende nog 1 minuut.

Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.
7

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de yoghurt-tahinsaus en naar smaak met het overige citroensap. Garneer met de koriander.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes