Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Courgette
65 g
Chestnut mushrooms
100 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
2 piece
Lebanese flatbread
(Contains: Tarwe)
25 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated aged Gouda
(Contains: Melk (inclusief lactose))
15 g
Grated Italian cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Chopped walnuts
(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat, samen met calcium, zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan of grillpan en bak de courgetteplakken 2 minuten per kant op middelhoog vuur goudbruin.
Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de helft van de Italiaanse kruiden, de passata en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer ze in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de overige Italiaanse kruiden, de geraspte belegen kaas, oude kaas, Italiaanse kaas en de walnootstukjes (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.
Bak de platbroodpizza’s 7 – 8 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren (zie Tip).
Tip: Je hebt misschien niet genoeg ruimte in de oven om de pizza's tegelijk te bakken; beleg en bak ze dan pas als de andere klaar is. Je kunt ook alvast een pizza eten terwijl de andere in de oven zit.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.