De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Tomato
½ piece
Red onion
½ piece
Avocado
1 piece
Garlic
25 g
Organic sour cream
40 g
Corn
½ piece
Romano pepper
50 g
Beetroot tortilla chips
1 piece
Malted grain bread roll
9.9 g
Sliced jalapeños
25 g
Grated mature cheese
1 piece
Veal burger
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room toe aan de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de bieten tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 minuten in de oven.
Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.
Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een burger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.