Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden, waardoor je deze curry al binnen 15 minuten op tafel zet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
½ piece
Bell pepper
100 g
Chicken thigh strips
90 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
5 g
Fresh coriander
(May be present: Selderij)
25 g
Chopped onion
½ sachet(s)
Yellow curry spices
1.25 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Red chili pepper
½ pack
Chopped tomatoes
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¾ tablespoon
Sunflower oil
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan een waterkoker om snel kokend water te hebben.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Tip: Heb je sojasaus in huis? Blus dan voor extra smaak de gebakken groenten en kip af met 1 tl sojasaus per persoon.
Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is, de klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.