Skip to main content
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

Met kastanjechampignons en hazelnoten

4.2
(683)

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurigedragon en hartige feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht zowel voor pit als voor extra romigheid.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Kastanjechampignons

100 g

Pompoenblokjes

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

3 bunch

Verse dragon

(May be present: Selderij)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2502 kJ
Calories598 kcal
Fat23 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate74 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber6 g
Protein23 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Dragon snijden
4

Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes