Skip to main content
Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas
Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Paprika-amandelvarkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met geroosterde bospeen en aioli

4.3
(442)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ bunch

Bunched carrots

0.99 teaspoon

Ground paprika

250 g

Potatoes

1 piece

Pork sausage with almond & paprika seasoning

5 g

Shaved almonds

2.5 g

Fresh curly parsley

25 g

Aioli

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories965 kcal
Energy (kJ)4035 kJ
Fat67 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate62 g
Sugar10 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Tip: Je krijgt meer aardappelen dan je in dit recept nodig hebt. Ben jij een grote eter, of let je niet op je calorie-inname? Gebruik dan alle aardappelen.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helftvan het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.

This week's must-try HelloFresh recipes