Skip to main content
Patatas bravas met rundermerguezworstjes
Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde Turkse pepers en aïoli

4.2
(533)

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus met kruidige merquezworstjes en geroosterde Turkse groene pepers in zout. De bereidingswijze van deze milde pepers is afgeleid van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Allergens:
Soja
Mosterd
Selderij
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1.5 teaspoon

Paprikapoeder

200 g

Turkse groene peper

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

50 g

Passata

2 unit

Rundermerguezworstje

(Contains: Soja, Mosterd, Selderij May be present: Gluten, Ei)

1 tablespoon

Aïoli

(Contains: Mosterd, Ei May be present: Gluten, Mollusques, Schaaldieren, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3535 kJ
Calories845 kcal
Fat49 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate57 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein37 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers in de oven
2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

Merguez bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

Serveren
6

Verdeel de Turkse pepers en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes