Skip to main content
Orzo met geroosterde groenten en ricotta
Orzo met geroosterde groenten en ricotta

Orzo met geroosterde groenten en ricotta

3.2
(99)

Deze zachte orzo wordt nog lekkerder door er peen en rode biet uit de oven bij te serveren. De verse rode biet zorgt voor een zoete smaak en voor kleur! Deze kleurstof noemen we betanine.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode biet

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Peen

¼ unit

Citroen

2 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

80 g

Ricotta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

70 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2121 kJ
Calories506 kcal
Fat14 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate70 g
Sugar21.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein21 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor de orzo in een pan met deksel.

Schil de rode biet en snijd in dunne halve plakken
2

Snijd de peen in plakken en meng samen met de rode biet op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en bak 25 - 30 minuten in de oven.

Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Breng de ricotta op smaak met citroensap, peper en zout
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Breng de ricotta op smaak met citroensap, peper en zout. Verdeel in de laatste 10 minuten de ricotta over de biet en bak mee.

Verdeel in de laatste 10 minuten de courgette en ricotta over de biet en bak mee
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tijm 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en 1 tl citroenrasp per persoon toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur.

5

Schenk vervolgens de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer naar smaak met het overige citroenrasp
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer met de groenten en ricotta. Garneer naar smaak met het overige citroenrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes