
Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red chili pepper
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
85 g
Orzo
½
Tomato paste
100 g
Beef mince with kofta seasoning
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
25 g
Mascarpone
15 g
Grated Parmigiano Reggiano
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Balsamic vinegar

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle orzo, maar gebruik 2/3 hiervan. De overige orzo is heerlijk de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.
Tip: Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.
Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.