Skip to main content
Orzo met gekruid rundergehakt
Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

4.3
(4,9K)

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

85 g

Orzo

½

Tomato paste

100 g

Beef mince with kofta seasoning

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

25 g

Mascarpone

15 g

Grated Parmigiano Reggiano

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories909 kcal
Energy (kJ)3805 kJ
Fat41 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate82 g
Sugar20 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein48 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle orzo, maar gebruik 2/3 hiervan. De overige orzo is heerlijk de volgende dag in een lunchsalade of soep.

Smaakmakers snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Tip: Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.

Tip: Eet je met kinderen of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder van de rode peper.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes