In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
2 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
40 g
Gemengde sla
50 g
Kruidenkaasblokjes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Gemengde paddenstoelen
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.
Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.
Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.