Skip to main content
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen

3.9
(3,3K)

In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

40 g

Gemengde sla

50 g

Kruidenkaasblokjes

(Contains: Melk (inclusief lactose))

125 g

Gemengde paddenstoelen

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories670 kcal
Energy (kJ)2803 kJ
Saturated Fat31 g
Carbohydrate69 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Wok
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Kook de orzo.
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.

Bereid de slamelange.
5

Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.

Bak de gemengde paddenstoelen.
6

Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden.
7

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes