Skip to main content
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven

3.3
(3,5K)

Omdat jullie aangeven dol te zijn op orzo, zit het weer in de box. Dit keer met savooiekool, ook wel groene kool genoemd. Het heeft een heerlijke smaak, maar is relatief stug. Daarom bak je het eerst even voor. De vis die je erbij serveert bak je niet in een pan, maar in de oven. Zo heb je er bijna geen omkijken naar!

Allergens:
Vis
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

100 g

Victoriabaarsfilet zonder huid

(Contains: Vis)

175 g

Savooiekool, gesneden

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories688 kcal
Energy (kJ)2879 kJ
Fat23 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber11 g
Protein42 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Oven Dish
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot.

Voeg de savooiekool toe en roerbak 5 minuten.
2

Snijd de victoriabaars in even veel stukken als dat er personen mee eten. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de victoriabaars in de ovenschaal, of leg de victoriabaars op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Leg de victoriabaars in een ovenschaal.
3

Smelt ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de savooiekool, eventueel in delen, toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de orzo toe en roerbak 1 minuut.

4

Voeg vervolgens de bouillon toe aan de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om en haal na 8 minuten de deksel van de pan.

Roer de helft van de pecorino door de orzo.
5

Roer de helft van de pecorino door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bestrooi met de overige pecorino en serveer met de victoriabaars.
6

Verdeel de orzo over de borden. Serveer met de victoriabaars en bestrooi met de overige pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes