Skip to main content
Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten
Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

3.7
(538)

De friszoete bieten passen heerlijk bij de krachtige pecorino, een kaas die wordt gemaakt van Italiaanse schapenmelk. Je garneert de maaltijd voor een kleine bite met walnoten. Dit gerecht is een klassieke combinatie en daarom een echte voltreffer!

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

175 g

Gekookte rode bieten

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

20 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories726 kcal
Energy (kJ)3038 kJ
Fat34 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Snijd de bietjes in dunne reepjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd de rode biet in dunne reepjes.

Bak de orzo.
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de overige sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de rode biet toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe, draai het vuur hoog en bak 1 minuut zodat het zure van de azijn kan vervliegen.

Voeg de orzo toe aan de rode biet.
4

Voeg vervolgens de orzo en de helft van de pecorino toe aan de bieten. Roer totdat de kaas gesmolten is en roer er vervolgens ⅓ van de rucola door.

5

Meng ondertussen de overige rucola naar smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Hak de walnoten grof en verdeel de rucola over de borden. Schep hierop de orzo en garneer met de walnoten en overige pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes