Skip to main content
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Versier met knapperige pijnboompitten

3.4
(447)

Houden je kinderen niet zo van knoflook? Laat deze dan weg uit het recept.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

75 g

Champignons

150 g

Gemengde kool

100 g

Kabeljauwstukken

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories724 kcal
Energy (kJ)3029.2 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate71 g
Dietary Fiber11 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Tall-Sided Pan
Pan
Paper Towel
Plate

Cooking Steps

Rooster de pijnboompitten bruin
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de bouillon toe
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de helft van de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem.

4

Verhit de overige roomboter in de wok of hapjespan met deksel en fruit de overige sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kool en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 5 minuten smoren. Voeg daarna de champignons toe en bak, zonder deksel, 4 minuten op middelhoog vuur.

Bak de kabeljauw
5

Dep ondertussen met keukenpapier de kabeljauw droog. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwstukken 3 minuten aan elke kant en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de orzo en de groenten over de borden. Garneer met de pijnboompitten en serveer met de kabeljauw.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes