Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Shallot
125 g
Chestnut mushrooms
¼ piece
Lemon
5 g
Fresh tarragon & chervil
85 g
Orzo
50 g
Ricotta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met sjalot en kastanjechampignons en roer goed door.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon (zie Tip) en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.
Tip: Dragon heeft een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.