Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Red onion
125 g
Chestnut mushrooms
5 g
Fresh tarragon & chervil
¼ piece
Lemon
85 g
Orzo
50 g
Ricotta
25 g
Grated Pecorino DOP
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de rode ui in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht.Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met rode ui en kastanjechampignons en roer goed door.
Tip: NEW Ricotta is heerlijk romig van smaak. Maar, wist je dat het eigenlijk een hele magere kaas is én weinig zout bevat? Het bevat maar liefst 90-95% minder zout en veel minder calorieën. Lekker én gezond dus!
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.
Tip: Dragon heeft een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef het eerst voordat je het toevoegt.