Skip to main content
Orzo met broccoli, pecorino, pijnboompitten en verse tijm
Orzo met broccoli, pecorino, pijnboompitten en verse tijm

Orzo met broccoli, pecorino, pijnboompitten en verse tijm

4.2
(1,2K)

Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week met broccoli klaarmaakt. Deze groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

250 g

Broccoli

3 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

15 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

40 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2920 kJ
Calories698 kcal
Fat31 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate69 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein32 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

Roosteren
2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
3

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes