
Orzo, Italiaans voor gerst, is een gedroogde pastasoort die je deze week met broccoli klaarmaakt. Deze groente bevat vezels en bèta-caroteen, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. Broccoli is erg lekker in combinatie met de geroosterde pijnboompitten en pecorino.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
250 g
Broccoli
3 sprig
Verse tijm
(May be present: Selderij)
15 g
Pijnboompitten
(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
85 g
Orzo
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
40 g
Geraspte pecorino
(Contains: Melk (inclusief lactose))
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd of hak fijn.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droog wordt.

Kook ondertussen de broccoli, afgedekt, 6 - 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.