Pastaliefhebbers opgelet! We hebben een nieuwe pastavariant op het menu: ravioli gevuld met bloemkool en beurre noisette. Dit laatste is gesmolten boter waarbij de eiwitten bruin kleuren. Hierdoor krijgt het een hazelnootachtige smaak en geur. De sperziebonen en groene peultjes maken het lekker fris en de pompoenpitten zorgen voor een bite – dat wordt genieten vanavond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Green beans
140 g
Ravioli with cauliflower & beurre noisette
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Tarwe)
50 g
Mangetout
1 piece
Garlic
1 piece
Shallot
¼ piece
Lemon
5 g
Pumpkin seeds
(May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
15 g
Grated aged Gouda
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de sperziebonen.
• Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
• Kook de sperziebonen 7 – 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de ravioli en de peultjes toe. Giet daarna af, spoel af onder koud water en laat uitstomen zonder deksel.
• Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de citroen.
• Verhit de roomboter in een hapjespan of een grote koekenpan. Fruit de knoflook en sjalot 2 - 3 minuten op middelmatig vuur.
• Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Voeg de ravioli, peultjes en sperziebonen toe aan de knoflook en sjalot en schep goed om. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
• Blus de ravioli af met 1 el citroensap per persoon.
• Verdeel de ravioli met sperziebonen en peultjes over de borden en garneer met de oude kaas en pompoenpitten.