Skip to main content
Milde viscurry
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en courgette

4.2
(300)

Koolvis is rijk aan jodium. Dit is goed is voor je schildklier, je stofwisseling en voor de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Allergens:
Vis
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Pollock

(Contains: Vis)

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains: Tarwe)

½ piece

Red onion

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat31.7 g
Saturated Fat16.4 g
Carbohydrate56.3 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein29.4 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de wortel en courgette in dunne halve maantjes. 
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wittewijnazijn, wortel en courgette toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip). 
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook, onafgedekt, 3 – 4 minuten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio. 

Tip: Is de curry nog te waterig? Laat dan, onafgedekt, nog 5 minuten stoven.

 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes