Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

Met pittige groene peper en cheddar

25 minuten
Lees meer

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa via de taco-hype die is ontstaan in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen. Samen met de groene peper en het gekruide kipgehakt zorgen ze voor typisch Mexicaanse smaken.

Labels:Calorie-focusFamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

½ stuks

Groene peper

1 stuks

Groene paprika

2 stuks

Tomaat

1 pak

Rode kidneybonen

240 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 tl

Mexicaanse kruiden

1 kuipje

Tomatenpuree

6 stuks

Tacoschelpen

50 g

Cheddar, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels13 g
Eiwitten44 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Hapjespan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijden
Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de groene paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Kipgehakt bakken
Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

Stoven
Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

Tacoschelpen verwarmen
Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 minuten in de oven.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.