Labne is een product uit de Arabische keuken. En ook al klinkt het exotisch, labne is eigenlijk een ander woord voor uitgelekte yoghurt, zoals hangop dus. Labne wordt gemaakt van Turkse yoghurt gemengd met kruiden als tijm en cayennepeper. In de Arabische keuken wordt het gegeten als dipsaus bij mezze. Top bij de kruidige varkensgyros!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Koolrabi
½ unit
Ui
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
85 g
Volkoren bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
100 g
Gyros van varkenshaas
30 g
Babyspinazie en radicchio
30 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil ondertussen de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de komijn en bulgur toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 - 17 minuten droog. Laat daarna afgedekt nagaren.
Verhit een 1/3 deel van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi met peper en zout naar smaak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.
Verhit de overige olijfolie in een andere wok of hapjespan en roerbak de varkensgyros 9 - 10 minuten op middelhoog vuur. Zet daarna het vuur uit.
Voeg de bulgur met de koolrabi, de witte balsamicoazijn en de helft van de babyleafmelange bij de varkensgyros. Breng op smaak met peper en zout.
Maak van de overige babyleafmelange een bedje op de borden. Verdeel het bulgurmengsel erover, besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.