Pak jouw valentijn in met zelfgebakken brownies! De combinatie van chocolade, stroopwafels en amandel is als echte liefde: je kunt er geen genoeg van krijgen... Met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak jij deze brownies in een handomdraai zelf voor jouw liefde óf bak ze samen en maak er een romantische middag van.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Gebrande en gezouten amandelen
(Contains: Noten, Pinda's May be present: Sesamzaad)
400 g
Mix voor chocoladecake
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja May be present: Sesamzaad, Ei, Noten, Soja)
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
120 g
Stroopwafelkruimels
(Contains: Noten, Pinda's, Gluten, Ei)
100 g
Chocoladedruppels
(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja)
80 g
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
80 milliliters
Water
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch). Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Hak de gebrande amandelen grof.
Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag met een garde. Voeg de gehakte amandelen en chocoladedruppels toe en roer goed om.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Strooi er de stroopwafelkruimels overheen. Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.
Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.