Skip to main content
Brunchbox | Eggs royale paasbrunch

Brunchbox | Eggs royale paasbrunch

4 porties | met luxe broodjes en paasstol

4.0
(12)

Zin om uitgebreid te brunchen met Pasen? De Brunchbox bevat alles wat je daarvoor nodig hebt! Met drie receptjes voor onder andere eggs royale, een paasstol, luxe zoete broodjes en verse smoothies, maak je er eenvoudig een feestje van aan tafel.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Amandelnoten
Gluten
Hazelnoten
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time1 hour
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 piece

Egg

(Contains: Ei)

100 g

Hollandaise sauce

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

200 g

Spinach

750 g

Stollen

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten May be present: Sesamzaad)

1 piece

Strawberry smoothie

1 piece

Mango & passion fruit smoothie

4 piece

Brioche bun

(Contains: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 piece

Mango

60 g

Blueberry jam

(May be present: Pinda's, Noten)

240 g

Viennoiseries

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Tarwe)

120 g

Smoked salmon

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

to taste

Olive oil

to taste

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Energy (kJ)14068 kJ
Calories3362 kcal
Fat121.6 g
Saturated Fat52 g
Carbohydrate458.7 g
Sugar127.9 g
Dietary Fiber18.4 g
Protein96.9 g
Salt7.9 g
Potassium387.5 mg
Calcium300 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Slotted Spoon
Whisk
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Eieren pocheren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt (zie Tip).
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten. Haal met een schuimspaan de eieren voorzichtig uit de pan.

Tip: In plaats van de eieren te pocheren, kun je er ook voor kiezen om de eieren 8 - 10 minuten te koken.

Bakken en snijden
2
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bak de briochebroodjes en de viennoisserie 6 - 8 minuten in de oven. 
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de koekenpan.
  • Breng op smaak met peper en zout en roerbak 4 - 6 minuten.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Verdeel de yoghurt over de kommen.
  • Verdeel de mango over de kommen en besprenkel met honing naar smaak.
Eggs royale maken
5
  • Snijd de briochebroodjes open en leg ze op de borden.
  • Beleg de briochebroodjes met de spinazie en de gerookte zalm. 
  • Leg de gepocheerde eieren erop en verdeel de hollandaisesaus erover.
Serveren
6
  • Snijd de paasstol in plakjes en leg de viennoiserie op een serveerschaal.
  • Schenk de smoothies in glazen.
  • Dek de tafel met de broodjes, jam, yoghurtbowls, smoothies en de eggs royale.

Vrolijk Pasen!

This week's must-try HelloFresh recipes