Deze keer geen gehaktballetjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in een zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met oosterse kruiden. Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
½ unit
Paksoi
¼ unit
Mango
3 unit
Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden
70 g
Noedels
(Contains: Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 – 7 minuten rondom bruin op hoog vuur, of totdat ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Fruit op laag vuur in dezelfde hapjespan de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de paprika toe en doe de gehaktballetjes, inclusief het vocht dat is vrijgekomen, terug in de pan. Roerbak 3 minuten op hoog vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met kokend water en giet daarna af.
Voeg de witte delen van de paksoi, de sojasaus en de honing toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels, mango en groene bladeren van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut (zie tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het gerecht over de borden.