Skip to main content
Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels, paksoi

Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels, paksoi

en rode paprika

4.1
(613)

Deze keer geen gehaktballetjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in een zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met oosterse kruiden. Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht!

Allergens:
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

½ unit

Paksoi

¼ unit

Mango

3 unit

Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden

70 g

Noedels

(Contains: Gluten)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2962 kJ
Calories708 kcal
Fat26 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate76 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber4 g
Protein41 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Gehaktballetjes bakken
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 – 7 minuten rondom bruin op hoog vuur, of totdat ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Fruiten
3

Fruit op laag vuur in dezelfde hapjespan de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de paprika toe en doe de gehaktballetjes, inclusief het vocht dat is vrijgekomen, terug in de pan. Roerbak 3 minuten op hoog vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met kokend water en giet daarna af.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte delen van de paksoi, de sojasaus en de honing toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels, mango en groene bladeren van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut (zie tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes