Skip to main content
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei
Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Kruidige pilav met linzen en een gekookt ei

Met worteltjes en sperziebonen

3.6
(421)

Pilav is een gerecht dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten en is verwant aan Italiaanse risotto. Je verwerkt onder andere Parijse worteltjes door de pilav. Ondanks de naam komen deze worteltjes niet uit Parijs. Ze kregen deze naam omdat de worteltjes worden bewerkt met een parisienneboor!

Allergens:
Selderij
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Groene linzen

½ unit

Ui

75 g

Parijse worteltjes

(Contains: Selderij)

75 g

Sperziebonen

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

40 g

Pandanrijst

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories602 kcal
Energy (kJ)2519 kJ
Fat11 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate95 g
Dietary Fiber14 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten op middelmatig vuur koken. Giet af en laat uitlekken.

Halveer de Parijse worteltjes.
2

Bereid ondertussen de bouillon. Snipper de ui. Halveer de Parijse worteltjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.

Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, groene linzen, Parijse worteltjes en sperziebonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.
5

Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes