De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine kruimels; ook wel bloemkoolrijst genoemd. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt ook voor een lichtere structuur. Handig voor wie geen groente lust, want deze witte bloemkool is nu volledig verstopt tussen de rijstkorrels. Je garneert de nasi met daikon cress: een kiemplantje met een uitgepsroken smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
150 g
Bloemkool
100 g
Kippendijstukjes
75 g
Peen
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
5 milliliters
Vissaus
(Contains: Vis)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 tablespoon
Daikoncress
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Ketjap manis
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool tot kruimels en de stam in even kleine stukjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kippendijstukjes, knoflook en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgens de peen, komijn en currykruiden toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bloemkool, gekookte rijst, vissaus en ketjap toe en roerbak 5 minuten.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de nasi over de borden. Knip de cress los en garneer hiermee de maaltijd. Serveer de nasi met het spiegelei.