Skip to main content
Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei
Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei

Kruidige nasi met groenten, kippendijfilet en spiegelei

4.3
(890)

De bloemkool in dit gerecht snijd je in kleine kruimels; ook wel bloemkoolrijst genoemd. Dit geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt ook voor een lichtere structuur. Handig voor wie geen groente lust, want deze witte bloemkool is nu volledig verstopt tussen de rijstkorrels. Je garneert de nasi met daikon cress: een kiemplantje met een uitgepsroken smaak.

Allergens:
Selderij
Mosterd
Vis
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

150 g

Bloemkool

100 g

Kippendijstukjes

75 g

Peen

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

5 milliliters

Vissaus

(Contains: Vis)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

1 tablespoon

Daikoncress

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Ketjap manis

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories722 kcal
Energy (kJ)3021 kJ
Fat26 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate81 g
Dietary Fiber8 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool tot kruimels en de stam in even kleine stukjes.

Bak de kippendijstukjes.
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de kippendijstukjes, knoflook en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbak de ingrediënten.
4

Voeg vervolgens de peen, komijn en currykruiden toe en roerbak 3 minuten. Voeg de bloemkool, gekookte rijst, vissaus en ketjap toe en roerbak 5 minuten.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan, bak 1 spiegelei per persoon en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met de cress.
6

Verdeel de nasi over de borden. Knip de cress los en garneer hiermee de maaltijd. Serveer de nasi met het spiegelei.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes