Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
170 gram
Volkoren couscous
(BevatGluten)1 stuk(s)
Gele paprika
3 stuk(s)
Pruimtomaat
4 stuk(s)
Bosui
40 gram
Amandelen
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)1.5 stuk(s)
Appel
6 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 bosje(s)
Verse citroenmelisse
1 stuk(s)
Limoen
150 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))350 ml
Groentebouillon
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.
Voeg de groenten, de appel, de lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.
Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.