HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Couscoussalade Met Verse Geitenkaas
topBanner
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met zoete appel en frisse limoen

Lees meer

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje.

Labels:Veggie
Allergenen :GlutenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGluten)

1 stuk(s)

Gele paprika

3 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Bosui

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

1.5 stuk(s)

Appel

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 bosje(s)

Verse citroenmelisse

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3586 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels17 g
Eiwitten29 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

2

Snijd ondertussen de gele paprika en de pruimtomaat klein. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

4

Voeg de groenten, de appel, de lente-ui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.