Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 unit
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
40 g
Maïs in blik
¼ unit
Kleine rode ui
65 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Komkommer
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
4 milliliters
Olijfolie met citroen
1 teaspoon
Italiaanse kruiden
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.