HelloFresh
Krieltjes met gekruid rundergehakt

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groenten en rode pesto

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 366 beoordelingen
Lees meer

Dit vliegensvlugge recept bevat allerlei slimme trucs om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Het gehakt is alvast gekruid, de kleine krieltjes hoef je niet te schillen en zijn door hun formaat snel gaar en de rode pesto zorgt in een handomdraai voor een smaakexplosie. Zo houd jij weer tijd over voor andere dingen!

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

200 g

Rundergehakt met köftekruiden

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

400 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
snijden
snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

peterselie
peterselie
2

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

bakken
bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 – 4 minuten.

bakken
bakken
4

Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 – 6 minuten.

roeren
roeren
5

Voeg de krieltjes en de rode pesto toe aan de hapjespan, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

serveren
serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.