HelloFresh
Krieltjes met gekruid rundergehakt

Krieltjes met gekruid rundergehakt

Met groenten en rode pesto

QUICK & EASY
Lees meer

Dit vliegensvlugge recept bevat allerlei slimme trucs om een snelle maaltijd op tafel te zetten. Het gehakt is alvast gekruid, de kleine krieltjes hoef je niet te schillen en zijn door hun formaat snel gaar en de rode pesto zorgt in een handomdraai voor een smaakexplosie. Zo houd jij weer tijd over voor andere dingen!

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

200 g

Rundergehakt met köftekruiden

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

400 g

Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3439 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur. Bak het gekruide rundergehakt 3 – 4 minuten.

4

Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 – 6 minuten.

5

Voeg de krieltjes en de rode pesto toe aan de hapjespan, schep goed om en bak nog 1 – 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.