Skip to main content
Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto

Kippendijstukjes met krieltjes en bospaddenstoelenpesto

4.4
(606)

Onze slager heeft de kruiden, zoals oregano, peterselie en paprika speciaal voor jou gekruid, zodat de kippendijstukjes extra veel smaak krijgen. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzie- boontjes en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht net dat tikkeltje anders maakt.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

200 g

Sperziebonen

100 g

Kippendijstukjes

40 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten May be present: Pinda's, Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories705 kcal
Energy (kJ)2949.7 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate57 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes en sperziebonen. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten, kook 12 - 15 minuten in de pan met deksel.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Voeg de sperziebonen na 5 minuten toe aan de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uit-stomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kippendijstukjes in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

4

Meng de krieltjes, de sperziebonen en de gekruide kippendijstukjes in een saladekom. Voeg de bospaddenstoelenpesto en zwarte balsamicoazijn toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes