Skip to main content
Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus
Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Kippendij met paddenstoelenmix, bataatcrème en rode wijnsaus

Limited edition (op=op)

Een culinair hoogstandje in de HelloFresh Box, gebaseerd op het prijswinnende gerecht van het tv-programma ‘over smaak valt te twisten’. Het kost je wel wat meer tijd maar het is een goed recept om je kookkwaliteiten te tonen. In dit gerecht zit een paddenstoelenmix van Koolen, onze paddenstoelen leverancier. Die een mix heeft samengesteld voor de duxelle die je in dit recept zelf maakt.

Allergens:
Noten
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

175 g

Gemengde paddenstoelen

10 g

Pistachenoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Kippendijfilet

½ teaspoon

Gedroogde tijm

½ teaspoon

Gedroogde rozemarijn

300 g

Zoete aardappel

½ unit

Laurierblad

100 milliliters

Rode wijn

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Runderbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3598 kJ
Calories860 kcal
Fat40 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate69 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Snijd de pistachenoten grof.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelenmix fijn en hak de pistachenoten grof. Snijd het dikke gedeelte van de kippendij met een scherp mes open tot het een platte filet wordt en bestrooi met peper en zout.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendij op hoog vuur aan beide kanten lichtbruin, in 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar tot verder gebruik. Fruit de helft van de sjalot en de helft van de knoflook 1 minuut in dezelfde koekenpan op middellaag vuur. Voeg de fijngesneden paddenstoelenmix, tijm en rozemarijn toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mensgel, wat je een duxelle noemt, uitlekken in een fijne zeef.

Bestrooi met de pistache.
3

Leg de kippendij in een ovenschaal, verdeel de helft van de duxelle over de kippendij en bestrooi met de pistache. Bak 17 - 20 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Verhit de roomboter in de pan.
4

Verhit ondertussen 1/3 deel van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de overige sjalot en overige knoflook 1 minuut. Voeg het laurierblad en rode wijn toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg 100 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en laat op middelmatig vuur inkoken tot een kwart; dit is de saus.

5

Schil of was ondertussen de bataat grondig en snijd in parten. Zorg dat de bataat net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 10 – 12 minuten zachtjes koken. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen. Stamp de bataat tot een fijne puree met 1/3 deel van de roomboter. Voeg eventueel wat kookvocht toe.

6

Zeef de rode wijnsaus en giet terug in de koekenpan. Snijd de resterende koude roomboter in kleine blokjes en roer op het laatst door de rode wijnsaus op laag vuur om de saus te monteren (zie tip). Verwijder het laurierblad en meng de gezeefde uitjes door de overige duxelle in een ovenschaal en zet de laatste 3 minuten bij de kippendij in de oven om op te warmen.

Serveer de maaltijd met de rode wijnsaus.
7

Verdeel de bataatcrème over de borden, leg de kippendij met de duxelle erbij en schenk de rode wijnsaus erover.

More delicious recipes with similar ingredients

Wijn bij de Gourmetbox

Wijn bij de Gourmetbox

3 verschillende wijnen - 6 flessen
Bulgaarse yoghurt met peer

Bulgaarse yoghurt met peer

Met gedroogde abrikozen
Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Wij hebben de falafelballetjes alvast voor jou klaargemaakt
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio