Skip to main content
Kipfilet in champignonroomsaus
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met krieltjes en rauwkostsalade

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

½ unit

Kleine rode ui

½ unit

Knoflookteen

60 g

Champignons

1 unit

Kipfilet

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Milk)

¼ unit

Wortel

1 unit

Tomaat

15 g

Mesclun

Not included in your delivery

50 milliliters

Paddenstoelenbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Milk)

1.25 tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3608 kJ
Calories862 kcal
Fat57 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.

Saus maken
3

Blus de champignons, knoflook en rode ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de slagroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.

Snijden
4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de mesclun, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce