Skip to main content
Kikkererwtencurry met zoete aardappel
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

1.5 teaspoon

Fresh ginger

½ pack

Chickpeas

90 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

5 g

Fresh coriander & mint

50 g

Spinach

20 g

Mango chutney

(Contains: Mosterd)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3678 kJ
Calories879 kcal
Fat28 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate128.6 g
Sugar28.8 g
Dietary Fiber16.4 g
Protein21.4 g
Salt3.6 g
Potassium37.4 mg
Calcium1.4 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm.
  • Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken. 

Weetje: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten.
  • Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. 
  • Ris ondertussen de blaadjes van de munttakjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.
Koken
3
  • Blus af met de bouillon, de tomatenblokjes, de kokosmelk en 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).
  • Breng de curry aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

Serveren
4
  • Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry (zie Tip).
  • Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng ruim op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst en curry over diepe borden.
  • Garneer met de muntblaadjes en koriander. Serveer met de mangochutney.

Tip: Is de curry nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.

 

More delicious recipes with similar ingredients

Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa
Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Vietnamese classic, with nước chấm, broccolini & peanuts
Spicy Harissa Chicken Noodles

Spicy Harissa Chicken Noodles

in coconut curry sauce with peanuts & lime
Hearty Orecchiette & Beef Soup

Hearty Orecchiette & Beef Soup

with Grana Padano & basil crème
Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

Chickpea Salad with Za'atar Flatbread Chips & Fresh Herbs

with tahini dressing, beetroot, cucumber & lemon
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet curry mayo, arugula, almonds & bell pepper
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie
Biefstukreepjes met volkoren noedels

Biefstukreepjes met volkoren noedels

met geroerbakte groenten en gomasio
Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

Vegetarische Korma curry met geroosterde bloemkoolroosjes

met rozijnen en amandelen
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, sperziebonen en cashewstukjes
Groene risotto met garnalen

Groene risotto met garnalen

met spinazie-basilicumpuree en tomaat
Spaanse linguine met mosselen en garnalen

Spaanse linguine met mosselen en garnalen

met saffraanolie en aioli
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions