Keema is een Indisch gerecht dat gewoonlijk wordt bereid met lamsvlees. Rundvlees, zoals in dit gerecht, komt ook voor in gemeenschappen waar koe wordt gegeten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
100 g
Beef mince
¼ piece
Green chili pepper
50 g
Organic low-fat yogurt
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Garam Masala
0.51 teaspoon
Ground turmeric
5 g
Fresh coriander & mint
70 g
Quick-cook brown rice
¼
Tomato paste
1 piece
Tomato
8.75 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
200 g
Canned peas
¼ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de doperwten uitlekken in een vergiet.
Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Weeg de rijst af en kook deze, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd warm met het deksel. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, gember, knoflook, groene peper en per persoon: 1 tl garam masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.
Tip: Je gebruikt niet alle rijst in dit recept. Weeg 70 gram af per persoon of gebruik alles als je een grote eter bent.
Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, doperwten, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 3 - 5 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.