Skip to main content
Keema curry met bruine rijst
Keema curry met bruine rijst

Keema curry met bruine rijst

met rundergehakt, doperwten en yoghurt

4.1
(350)

Keema is een Indisch gerecht dat gewoonlijk wordt bereid met lamsvlees. Rundvlees, zoals in dit gerecht, komt ook voor in gemeenschappen waar koe wordt gegeten. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Beef mince

¼ piece

Green chili pepper

50 g

Organic low-fat yogurt

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

⅓ sachet(s)

Garam Masala

0.51 teaspoon

Ground turmeric

5 g

Fresh coriander & mint

70 g

Quick-cook brown rice

¼

Tomato paste

1 piece

Tomato

8.75 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 g

Canned peas

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories690 kcal
Energy (kJ)2888 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate78 g
Sugar12 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Colander
Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de doperwten uitlekken in een vergiet.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Rijst koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Weeg de rijst af en kook deze, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en houd warm met het deksel. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui, gember, knoflook, groene peper en per persoon: 1 tl garam masala en 1/2 tl kurkuma 2 - 3 minuten.

Tip: Je gebruikt niet alle rijst in dit recept. Weeg 70 gram af per persoon of gebruik alles als je een grote eter bent.

Bakken
3

Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg daarna de tomatenpuree, woksaus met gember, doperwten, tomaten en per persoon: 1/4 groentebouillonblokje en 50 ml water toe. Laat de curry 3 - 5 minuten pruttelen. Haal de curry van het vuur en meng er de helft van de yoghurt doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Hak de verse munt en koriander grof. Meng in een kom de overige yoghurt met de helft van de verse kruiden, peper en zout. Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met het yoghurtsausje en de overige verse kruiden.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

This week's must-try HelloFresh recipes