Skip to main content
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool
Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

Kalkoen met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

4.3
(131)

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

15 g

Harissa

100 g

Cauliflower florets

(May be present: Selderij)

100 g

Green beans

½ piece

Onion

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

1.25 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2846 kJ
Calories680 kcal
Fat37 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate49.5 g
Sugar5.3 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein31.1 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Surinaamse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Kalkoen bereiden
2

Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 - 15 minuten in de oven. Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg toe aan de bakplaat en bak nog 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.

Snijden
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.

Sperziebonen koken
4

Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.

This week's must-try HelloFresh recipes