Dit is een voedzame maaltijd met veel bite. De bite komt zowel door de vezelrijke parelgerst als de kort gebakken broccoli. De harissa-yoghurt zorgt voor een kruidige smaak. Wees zuinig met de harissa en voeg eventueel na het proeven meer toe, hij is namelijk vrij pittig!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ teaspoon
Harissa
85 g
Parelgerst
(Contains: Gluten)
½ unit
Rode ui
150 g
Broccoli
½ unit
Rode paprika
½ unit
Kikkererwten
50 g
Naturel yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
225 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon met ¼ tl harissa per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten. Roer tussendoor regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika toe. Laat eventueel langer bakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.
Meng ondertussen in een kom de yoghurt met ¼ tl harissa per persoon. Proef de saus en voeg eventueel extra harissa toe om de saus meer pit te geven. Hak de amandelen grof.
Voeg de parelgerst bij de groenten met 1 el harissa-yoghurt per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelgerst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige harissa-yoghurt en amandelen.