Skip to main content
Parelgerst met broccoli
Parelgerst met broccoli

Parelgerst met broccoli

3.8
(94)

Dit is een voedzame maaltijd met veel bite. De bite komt zowel door de vezelrijke parelgerst als de kort gebakken broccoli. De harissa-yoghurt zorgt voor een kruidige smaak. Wees zuinig met de harissa en voeg eventueel na het proeven meer toe, hij is namelijk vrij pittig!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ teaspoon

Harissa

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Rode ui

150 g

Broccoli

½ unit

Rode paprika

½ unit

Kikkererwten

50 g

Naturel yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3125 kJ
Calories747 kcal
Fat29 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate95 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber30 g
Protein27 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon met ¼ tl harissa per persoon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, 25 minuten. Roer tussendoor regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Giet daarna af.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui en broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika toe. Laat eventueel langer bakken totdat de groenten de gewenste garing hebben.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met ¼ tl harissa per persoon. Proef de saus en voeg eventueel extra harissa toe om de saus meer pit te geven. Hak de amandelen grof.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelgerst bij de groenten met 1 el harissa-yoghurt per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige harissa-yoghurt en amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes