Je geeft de aardappelpuree extra smaak door er een saus op basis van crème fraîche, mosterd en dille door te roeren. Dille is een kruid dat uitzonderlijk goed combineert met vis. In Nederland en België is het niet echt een standaardkruid, maar in centraal-Azië garneren ze er bijna elk gerecht mee!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Kruimige aardappelen
250 g
Broccoli
2 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains: Vis)
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen (doré) en snijd in parten. Kook de aardappelen 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat afgedekt nastomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in plakken. Giet 200 ml water per persoon in een andere pan met deksel, voeg de broccoli en een snuf zout toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de dille fijn en maak een sausje van de crème fraîche met de mosterd, witte wijnazijn en het grootste deel van de dille in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt 2/3 deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur, bak de kabeljauw 3 minuten op de huid en ongeveer 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Voeg de helft van de saus, de overige roomboter en eventueel 2 el melk of kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder eventueel het vel van de kabeljauw en verdeel de kabeljauw, broccoli en aardappelpuree over de borden. Serveer met de overige saus en garneer met de overige dille.