Skip to main content
Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel
Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met rode pesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel

Pesto rosso komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Pastinaak

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3419 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten64.3 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten18.7 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten34.5 g
Zout1.3 g
Potassium940.8 mg
Calcium137.7 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen van de venkel en houd apart. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Voeg de broccoli, venkel en Italiaanse kruiden toe aan een grote kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Groenten bakken
2
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Leg elk stuk vis in een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm.
  • Verdeel de pesto en Peruaanse kruidenmix eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en maak het folie goed dicht.
  • Voeg de vis toe aan de bakplaat en zet terug in de oven voor 12 - 15 minuten.
Salade maken
3
  • Snijd de bewaarde venkelstelen dun en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg de rucola, wittewijnazijn en 1/3 van de extra vierge olijfolie toe. Schep goed om.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de amandelen tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruidenmix met de mayonaise en de overige extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade, de geroosterde groenten en de vis op borden.
  • Besprenkel de vis met de kruidenmayonaise en garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders