Skip to main content
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool

3.9
(664)

.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Besengek-currypasta

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

85 g

Basmatirijst

125 milliliters

Kokosmelk

100 g

Kippendijreepjes

5 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

⅓ unit

Limoen

½ unit

Wortel

100 g

Gesneden witte kool

(May be present: Selderij)

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4086 kJ
Calories977 kcal
Fat55 g
Saturated Fat28.4 g
Carbohydrate88 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

.
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn. Snijd de limoen in kwarten.

.
2

Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

.
3

Verhit op hetzelfde moment een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en 1/4 tl kaneel toe. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.

.
4

Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.

.
5

Knijp 1 kwartje limoen per persoon uit boven de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes