Skip to main content
Hotdog met tomaat-basilicumsalsa
Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

met aardappelpartjes, basilicummayo en salade

Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.

Labels:
Familie
Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat: Rogge, Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Selderij, Mosterd, Soja, Gluten, Ei)

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3946 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten57.2 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels11.2 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium318.6 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. 
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Bak het hotdogbroodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.

Ui karamelliseren
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Blus af de zwarte balsamicoazijn.
  • Roer de suiker erdoor, zet het vuur laag en laat de ui, afgedekt, 20 - 25 minuten karamelliseren. Schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise. Voeg ¼ el basilicummayonaise per persoon toe aan een saladekom.
Worst bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek af en bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om.
  • Snijd de helft van de tomaat in blokjes en de overige tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan de saladekom en meng goed.
  • Voeg de tomatenpartjes en het overige basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd het hotdogbroodje open. Besmeer met wat basilicummayo en beleg met de worst, de ui en de tomatensalsa.
  • Serveer met de salade, aardappelpartjes en de overige basilicummayo.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof