Begin Halloween goed met dit griezelig lekkere recept. De soep heeft een oranje Halloweenkleur dankzij de pompoen en wortel en voor een écht griezeleffect maak je zelf spinnenballetjes van gehakt en spaghetti. Dat wordt niet alleen een spannende, maar ook smakelijke Halloween.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
50 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Wortel
1 unit
Nootmuskaat
150 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
75 milliliters
Kokosmelk
⅓ pack
Tomatenblokjes
15 g
Panko paneermeel
(Contains: Gluten, Tarwe)
100 g
Gemengd gekruid gehakt
22.5 g
Spaghetti
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
200 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, gedroogde tijm, een snuf nootmuskaat per persoon, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en 2/3 van de kokosmelk toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een steelpan. Meng het gehakt in een kom met de panko, peper en zout. Kneed goed tot alles goed gemengd is en rol dan 8 kleine gehaktballetjes per persoon. Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per balletje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes – dit worden de spinnenpootjes.
Kook de spinnenballetjes 8 – 10 minuten in de steelpan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de steelpaan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de spinnenballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Verdeel de spinnenballetjes over kommen of diepe borden en schep de soep over de spinnenballetjes. Besprenkel met de overige kokosmelk, garneer met de krulpeterselie en griezelen maar!